För att få in ett grundschema i gällande schema så det syns för assistenter och på tidrapporten och i schemat finns tre olika tillvägagångssätt.

Klistra in via Grundschema > Lista sparade

Alternativ 1. Gå till Grundschema > Lista sparade. Välj det grundschema du vill klistra in och välj alternativet Klistra in.

Ett fönster kommer öppnas som gör det möjligt att välja "Från och med-datum" och "Antal gånger" du vill klistra in schema.

Från och med-datum

Välj det datum du vill börja klistra in grundschemat ifrån.

Tänk på att grundschemat alltid klistras in med start vecka 1. För att börja med en annan vecka behöver du kasta om veckorna i grundschemat. Vi rekommenderar att du skapar en kopia på det befintliga grundschemat innan du gör detta.

Antal gånger

Innebär hur många gånger du vill klistra in schemat. Har du ett schema på 4 veckor och väljer att klistra in det två gånger kommer det alltså klistras in för 8 veckor från och med det datum du väljer.

Klistra in via grundschemat

Alternativ 2. Gå in på grundschemat du vill klistra in och välj den blå knappen "Klistra in i gällande schema" längst till höger i menyn Samma fönster som för alternativ 1 dyker upp och tillvägagångssättet är därmed likadant.

Klistra in via Schema > Pass

Alternativ 3. Gå till schemat och välj alternativet Pass till vänster om schemat, där väljer du "Kopiera pass". Det fönster som öppnas innehåller lite fler alternativ än för tillvägagångssätt 1 och 2.

Vänster kolumn

Där väljer du i den vänstra kolumnen det du vill kopiera. Näst längst ned har du "Grundschema". Kryssa i den. Har du många olika sparade grundscheman så väljer du det aktuella i rullisten.

Höger kolumn

I den högra kolumnen så väljer du sedan från och med när du vill klistra in grundschemat. Det är här viktigt att tänka på att det enbart går att klistra in på måndagar och du får se till så att rätt måndag hamnar på rätt kalenderdag.

Första dagen i grundschemat (dag 1, vecka 1) skall alltså passa in på rätt kalendermåndag när du klistrar in det. Här får du då kontrollera med tidigare scheman och kalendrar så att det blir rätt.

Efter du valt vilken måndag du ska klistra in schemat på så ska du välja hur många gånger schemat skall klistras in. 1 betyder att hela grundschemat klistras in en gång ( tex ett 4 veckors grundschema 1 gång blir alltså 4 veckors gällande, 2 gånger blir alltså 8 veckor osv)

Kopiera och klistra in

Därefter trycker du på kopiera och klistra in, kontrollera i schemat så det ser rätt ut och antingen godkänner eller tar bort passen (ifall det blir fel). Det gör du genom att klicka på Ångra uppe i schemats övre del.

Varning om schemakollision!
Får du upp ett meddelande om att pass kolliderar kan det antingen bero på att sista dagen i grundschemat krockar med dag 1 i grundschemat eller att det redan finns publicerade pass i schemat som krockar med passen i grundschemat.