Beskrivning och syfte

Syftet med rapporten är att få en överblick på arbetad tid per assistent i förhållande till tjänstgöringsgrad under begränsningsperioden.

Begränsningsperioder registreras genom användarens profilsida och välja Användare > Begränsningsperioder i vänsterkolumnen. En annan väg är via Rapporter > Begränsningsperioder och sedan väljer länken "Begränsningsperioder" under personens namn. Detta är en förutsättning för att data ska visas i denna rapport.

En begränsningsperiod måste finns på varje anställd vid tidrapportering till Försäkringskassan.

I denna rapport har du möjlighet att välja datum för att undersöka en viss del av begränsningsperioden.

Informationen i kolumnerna Diff TD och Total TD kommer då baseras på begränsningsperiodens startdatum och valt datum. Dagens datum är alltid förvalt när man landar på sidan.

Man kan välja att ta fram rapporten för enstaka brukare eller välja länken "Visa alla". Väljer man "Visa alla" kan det ta lång tid innan rapporten visas beroende på hur många assistenter finns registrerade i systemet.

I exemplet nedan saknas begränsningsperiod på en assistent (Calle) och komplettering behöver göras.

Vilken tid räknas med?

Den tid som räknas in i summorna är de schematyper som är markerade som ordinarie tid.

Du kan själv se vilka schematyper som räknas som ordinarie arbetstid genom att gå till Inställningar > Företag > Företagets schematyper. De schematyper som har ett kryss i kolumnen för ordinarie tid är de som räknas in i begränsningsperiodernas summor.

Eftersom Jour och Beredskap inte räknas in i tjänstgöringsgraden räknas dessa inte heller in i begränsningsperioden.

Rapporten baseras på tidrapporter som alltid är en spegling av schemat samt eventuella ändringar, borttag eller tillägg i tidrapporten.

Rapporten baseras på arbetade timmar hos alla brukare assistenten varit schemalagd hos under angiven period.

Rapporten tar hänsyn till tjänstgöringsgrad för den begränsningsperioden som är aktuell för respektive assistent.

Förklaringar

* betyder att rapporten baseras på en begränsningsperiod som är skapad av en regel
+ betyder timmar överstigande tjänstgöringsgrad
- betyder timmar understigande tjänstgöringsgrad

I rapporten Begränsningsperioder kan du se följande rubriker:

Period: startdatum och slutdatum på den för rapporten aktuell period.

Tjänstgöringsgrad: visas i procent av genomsnittlig veckoarbetstid på 40 timmar.

Diff PS: Differens arbetad tid vid Perioden Slut.

Total PS: Totalt arbetsbar tid för hela begränsningsperioden.

Diff TD: Differens arbetad Tid till valt Datum.

Total TS: Totalt arbetsbar tid från begränsningsperiodens start till valt datum.

Om värdet i diff-fälten är 0 så arbetar personen exakt efter sin tjänstgöringsgrad på valt datum eller vid perioden slut.