Funktionen Användarbanken finns sedan maj 2018 (GDPR).

Detta för att företag, genom rollen huvudadministratör, ansvarar för om/när användare ska raderas i systemet.

Användarbanken

I Användarbanken listas alla borttagna användare. För att hitta funktionen går du till Användare > Användarbanken.

Användare tas bort under Användare > Personal. Klicka på användaren du vill ta bort. Scrolla ner till Inloggningsuppgifter.

Funktionen finns aktiverad från start på rollen huvudadministratör

Om inte Användarbanken visas under Användare > Personal så behöver ni kontakta support och be dem aktivera funktionen "Tillgång till användarbanken".

Återställ en användare

Väl inne i Användarbanken ser du namn, personnummer, roll och borttagningsdatum

(Borttagningsdatum syns enbart om användaren togs bort efter att funktionen byggdes 2018).

Till höger om varje användare ser du en knapp: "Återställ". Om du klickar på den kommer användaren åter bli synlig i Användare > Personal eller Användare > Brukare.

När en användare läggs tillbaka får den tillbaka alla eventuella kopplingar som fanns på kontot när det togs bort.

Radera en användare från användarbanken

- radera användare helt och hållet

Om man önskar radera en användare helt och hållet ur systemet, väljer du knappen "Radera".

Efter du klickat på den, som en säkerhetsåtgärd, kommer du att bli ombedd att skriva in D E L E T E.

Viktigt att tänka på innan ni raderar en användare!
Tänk på att ni som arbetsgivare kan ha ett ansvar att behålla viss information en viss tid.

En raderad användare går inte att ta tillbaka.

Vad händer när ni raderar en Administratör

Schema och tidrapport

• Skapade scheman ligger kvar
  • Noteringar i schemat ligger kvar
  • Grundschema ligger kvar. Skapare blir anonymt
  • Signerade tidrapporter ligger kvar, användarens tidigare signaturer blir anonyma
  • Signerade FK3059 ligger kvar, användarens signaturer blir anonyma

Personakt

• Anteckning i personakt ligger kvar. Skapare blir anonym
  • Journalanteckning i personakt ligger kvar. Skapare blir anonym
  • Genomförandeplan ligger kvar. Skapare blir anonym
  • Skapad AFV ligger kvar. Skapare blir anonym
  • Skapad historisk AFV ligger kvar. Skapare blir anonym

Aiai Avtal

• Skapat kontrakt som är signerat ligger kvar. Skapare blir anonymt
  • Om användaren är en avtalspart i ett avtal, ligger avtalet kvar

Användare

• Skapad notering i Användare/Personal ligger kvar. Skapare blir anonymt
  • Skapat dokument i Användare/Personal ligger kvar. Skapare blir anonymt
  • Har ett dokument på egen profilsida, dokumentet raderas
  • Har en notering på egen profilsida, noteringen raderas
  • Ligger inne som kontaktperson under Brukare/kontaktperson till FK, kontaktpersonen ska ändras till "företagets standard", om det inte är möjligt blir kontaktperson anonymt
  • Skapade en begränsningsperiod för assistent/assistenter, begränsningsperioden ligger kvar
  • Gjort ett test för digital signering, signeringen blir raderad
  • Återfinns i Export av data, data raderas
  • Är en signeringspart i BankID-sign kvittenslogg, kvittensen ligger kvar och blir anonym

Ärendehantering

• Skapade ärenden i ärendehanteringen och är ansvarig, ärendet ligger kvar. Skapare blir anonym
  • Är ansvarig i ärende i ärendehanteringen, ärendet ligger kvar. Skapare blir anonym
  • Är gällande i ärende i ärendehanteringen, ärendet raderas

Vad händer när ni raderar en assistent

Schema och tidrapport

• Har pass i schemat, passet ligger kvar men blir obemannat
  • Har pass i grundschema, passet ligger kvar men blir obemannat
  • Tidrapport ligger kvar. Användare blir anonym
  • Har signerat tidrapport som assistent, tidrapporten ligger kvar och signatur blir anonym
  • Har signerat en FK3059, FK3059 ligger kvar och signatur blir anonym
  • Begränsningsperiod blir borttagen

Personakt

• Skapat anteckning i Personakt, anteckning ligger kvar och skapare blir anonym

Aiai Avtal

• Är en del i ett avtal, avtalet ligger kvar

Profilsida

• Har ett dokument på sin profilsida, dokumentet blir borttaget
  • Anteckning på profilsida blir raderad
  • All användarinformation under Användare > Personal raderas
  • Är en signeringspart i Kvittenslogg, kvittens ligger kvar, blir anonym

Ärendehantering

• Är enbart gällande i ett ärende i ärendehanteringen, ärendet raderas
  • Är en av flera "gällande" i ärende i ärendehanteringen, ärendet ligger kvar, användare raderas från "gällande"
  • Är intressent i ett ärende i ärendehanteringen, ärenden ligger kvar, användare raderas som "intressent"

Vad händer när ni raderar en Brukare

Schema och tidrapport

• Schema raderas
  • Grundschema raderas
  • Tidrapporter raderas

Personakt

• Personakt raderas
  • Journalanteckningar raderas
  • Genomförandeplan raderas
  • AFV raderas

Aiai Avtal

• Är en del av ett avtal med användare som fortfarande är aktiva i systemet, avtal ligger kvar

Profilsida

• Notering raderas
  • Dokument raderas
  • Skapat dokument under Kommunikation > Dokument, dokumentet ligger kvar

Ärendehanteringen

• Är enbart gällande i ärende i ärendehanteringen, ärendet raderas
  • Är en av flera "gällande" i ärende i ärendehanteringen, ärendet ligger kvar, användare raderas från "gällande"
  • Är intressent i ärende i ärendehanteringen, ärendet ligger kvar, användare raderas från "intressent"

Övrigt

• All användarinformation i Användare > Personal raderas
  • Gjort ett test för digital signering, signering raderas.