Skapa kalenderhändelse

För att skapa en kalenderhändelse går du till schemat och klickar på "Skapa kalenderhändelse". Fyll där i de olika fälten. Tänk på att radbryt inte kommer med i textfältet för kalenderhändelsen.

Upprepa

Du har bland annat möjlighet att upprepa en händelse en viss veckodag. Det går enbart att göra detta återkommande varje vecka till och med ett eventuellt slutdatum. Du har inte möjlighet att upprepa ex. varannan vecka eller dylikt.

Vill du att upprepningen inte ska ha något slutdatum väljer du "Aldrig". Vill du i efterhand ändra detta redigerar du bara kalenderhändelsen.

Synlighet

Det finns olika varianter av synlighet för kalenderhändelser:

Synlig för hela arbetsgruppen:

Kalenderhändelsen syns för assistenter och administratörer som är kopplade/har åtkomst till en brukare.

Kalenderhändelsen syns i samlat schema. Har en person inte åtkomst till brukaren händelsen ligger, syns däremot inte hos vem kalenderhändelsen ligger.

Endast synlig för schemaläggare:

Kalenderhändelsen är enbart synlig för användare som har behörighet att ändra i schema. Den är aldrig synlig för person som enbart är assistenter.

Alla scheman:

Kalenderhändelsen syns i alla scheman för alla roller.

Assistenter (samlat schema):

Synligt för alla som har åtkomst till "samlat schema"

Brukare och schemaläggare:

Synligt för alla brukare och användare som har behörighet att ändra i schema.