Löneformer

Under Inställningar > Lön ställer ni in vilken löneform en assistent ska ha hos en brukare.
Det finns tre löneformer att välja på;

1. Månadslön
  2. Timlön med direktutbetald semesterersättning
  3. Timlön med sparad semesterersättning

Två löneformer visas i systemet. Markeras ingen av dessa väljer systemet automatiskt det tredje alternativet - Timlön med sparad semesterersättning.

Exempel:

Björn Andersson har en bock vid timlön med direktutbetald semesterersättning.

Skulle Björn inte ha någon bock i ovanstående ruta så har han timlön med sparad semesterersättning.

Här finns även alternativet för att korrigera om Björn skulle ha avtalat "Fast OB". Beloppet för detta hanteras i ditt löneprogram.

Observera att "Fast OB" måste beställas hos supporten för att bli ett valbart alternativ.

Fast OB

Fast OB genererar en till rad vid exporten till lönespecifikationen. Assistenten får således en rad med sina arbetade timmar och dessutom en rad med samma antal arbetade timmar igen där löneprogrammet styr ersättningen för dessa.

Lönebelopp

Det är viktigt att veta att ingen information från dessa cellen (lönebelopp) följer med över i exporten till löneprogrammet. Dessa är till för funktionen Kalkyl som är en tilläggsfunktion.

Det är i löneprogrammet alla typer av belopp hanteras, Aiai skickar bara tid.