Spara lönefiler

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

När er lönedataexport är produktionssatt, finns den nya funktionen tillgänglig via knappar under sidan för Tidrapport. Ni finner dessa under rubriken "Spara lönefiler"

Klicka på valfri knapp för att spara ner en exportfil på datorn som sedan kan läsas in i löneprogrammet.

Val av knappar för export

Som standard finns två knappar:

• "Spara lönedata för alla brukare/kunder"
  • "Spara lönedata för aktiv brukare/kund"

Om ni har många kunder och assistenter kan ni med fördel beställa knappen "Spara lönedata för alla brukare/kunder till din mail".

Knappen innebär att den som är inloggad i Aiai och trycker på knappen får hela lönefilen till sin mail istället. Det går ofta lite snabbare att få ned filen till sin mail än direkt till datorn om filen är tung.

Säkerhet vid nedladdning

Som standard går alla timmar i en tidrapport över i lönefilen. Ni kan även välja att filen endast ska skapas om:

• Assistenten har godkänt
  • Brukaren har godkänt
  • Anordnaren har godkänt eller om
  • Tidrapporten är låst

Vi rekommenderar att tidrapporten är låst för att lönefilen ska kunna skapas. Det är en säkerhetsåtgärd för att undvika att fil från en oavslutad månad råkar laddas ned och hamna i löneprogrammet, med fel löneutbetalning som följd.

Sökväg för filen

Lönefilen som Aiai producerar lägger sig där din dator brukar spara nedladdade filer. Leta efter en mapp i datorn som heter nedladdningar, hämtade filer eller liknande. Självklart kan ni under era inställningar i datorn styra vart filen ska landa någonstans, rådfråga din IT-ansvarige för vidare information.

I ert löneprogram ska ni sedan hitta var ni importerar externa filer. Att hitta korrekt sökväg mellan lönefilen och importen är essentiellt annars kommer inte inläsningen att fungera.