Logga in i systemet

Skriv in adressen www.aiai.se i adressfältet i webbläsaren och klicka sedan på den röda knappen Logga in i övre högra hörnet. Du kan även gå direkt till inloggningssidan genom att skriva in https://app.aiai.se i adressfältet i din webbläsare.

Du kommer då till en sida där du ombeds ange ditt användarnamn och ditt lösenord. Fyll i dem och klicka sedan på Logga in

Tänk på att fältet för lösenord är känsligt för stora och små bokstäver.

Om du ska logga in för första gången på ditt konto krävs det att du har fått ett konto som är kopplat till det företag du arbetar hos. Det finns olika sätt att få reda på sina inloggningsuppgifter.

Arbetsgivaren kan i vissa fall informera om inloggningsuppgifterna via exempelvis e-post eller SMS. Då använder du helt enkelt dessa uppgifter för att logga in.

Välkomstmail:

När ett konto skapas får en administratör möjlighet att skicka iväg ett välkomstmail till dig. Följ då instruktionerna i mailet.

Glömt lösenord:

En del assistansanordnare väljer att informera om användarnamnet, men att du sedan själv får skicka efter ett mail via Glömt Lösenord-funktionen. Då får du ett mail med instruktioner om hur du själv sätter ett eget lösenord på ditt konto.

Problem med inloggning

Glömt lösenord eller användarnamn?

Om du har glömt dina inloggningsuppgifter klickar du på Glömt Lösenord som du hittar på inloggningssidan.

Du kommer då vidare till en sida med rubriken ”Glömt lösenord eller användarnamn?” Här skriver du då in den e-postadress du har registrerad på ditt konto. Du kommer då få ett mail med en länk. Klicka på den länken och följ sedan instruktionerna.

1. Skriv in den e-postadress som finns registrerad på ditt konto.

2. Tryck på knappen Skicka instruktioner till min mail.

(säger systemet att din e-postadress inte finns registrerad? Läs mer om detta längre ner)

3. Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk som heter "Lösenordsåterskapning i Aiai"

4. Du kommer till en sida där du kan skriva in ett nytt lösenord. Du uppmanas att skriva in lösenordet två gånger för att vara säker på att du har skrivit rätt

(Kan du inte spara? Tänk på att du måste följa kriterierna för att du ska kunna spara lösenordet).

5.Tryck på Uppdatera lösenord för att lösenordet skall sparas.

6. När du har satt ett nytt lösenord och klickar på vidare till inloggning, kommer ditt användarnamn vara för-ifyllt i fältet för användarnamn. Skriv in ditt lösenord och klicka på Logga in

Om du inte lyckas logga in med hjälp av föregående stycke kan problemet ha andra orsaker. Det kan bero på följande:

Aiai säger att din e-postadress inte finns registrerad och att du därför inte kan få ett mail.
- Antingen har du skrivit in fel e-postadress eller så är fel adress angiven på ditt konto i systemet. Kontakta din arbetsgivare.

Problem inloggning

Ibland kan det uppstå problem med att logga in om det är så att du har ett gammalt sparat lösenord kopplat till ditt nuvarande eller ett tidigare konto. Om du upplever att du har problem med att logga in trots att du är helt säker på att du skriver in korrekt inloggningsuppgifter kan det vara din webbläsare som är problemet.

Du kan då behöva rensa bort sparade inloggningsuppgifter för Aiai i din webbläsare. Mer om hur du går tillväga kan du läsa mer om här nedan.

Hur rensar jag bort sparade inloggningsuppgifter från min enhet?

Vi på kundsupport har inte möjlighet att hjälpa till vid eventuella problem med inloggning som grundar sig i webbläsarinställningar eller felaktiga lösenord som sparats i enheten (din mobiltelefon/surfplatta/dator). Detta behöver du som användare själv se över, eventuellt med hjälp av din arbetsgivare.

Om du har ett sparat lösenord på ditt konto sedan tidigare kan du behöva rensa ditt lösenord i den webbläsare du använder för att du ska kunna logga in med ett nytt lösenord.

Varför får jag en varning om att mitt konto är låst i fem minuter?

Denna varning dyker upp om någon har försökt komma åt ditt konto och det är någonting som skickas via vårt system som en varning.

Allt som oftast beror detta på att någon försökt logga in på sitt konto men råkat skriva fel användarnamn eller att du själv skrivit fel lösenord upprepade gånger.

Genom att använda dig av funktionen "Glömt lösenord och/eller användarnamn" låser du upp kontot igen genom att sätta ett nytt lösenord. Du kan även vänta till fem minuter gått och då försöka på nytt.