Behörighet

Att kunna skapa pass i schemat kräver att du som användare har behörigheten "Ändra i schema". Detta hanteras av din administratör.

Är du en assistent krävs det att du även har en administrativ roll som medarbetsledare eller administratör för att kunna få behörigheten att ändra pass i schemat.

Skapa pass i schema

För att skapa ett pass i schemat kan du följa stegen nedan.

Skapa pass genom att klicka på aktuell dag

1. Gå till fliken Schema och välj den brukare vars schema du vill lägga till pass i.
  2. Välj ett datum där du vill skapa ett pass – klicka högst upp i rutan för det valda datumet.

Det kommer då visas en funktionsruta till vänster om schemat. Där du har möjlighet att ställa in datum och klockslag för passet, bemanna det och välja schematyp (assistans, sjuk etc), ställa in kostnadsställe (om brukaren har funktionen Beslut i schema aktiverad) skriva en notering samt välja för vilka personer den ska vara synlig. (Det går även utmärkt att "tabba" sig fram mellan funktionerna.)
  3. När du är klar klicka Spara.
  4. Passet dyker nu upp i schemat. Vill du göra ändringar på passet är det bara att klicka på det igen så visas funktionsrutan till vänster.
  5. Om du vill avbryta eller titta på någon annans schema kan du trycka på krysset (x) i övre högra hörnet i funktionsrutan till vänster eller på den gula knappen Avbryt.

Så länge ett pass är markerat kommer namnet på vald brukare/assistent att finnas kvar i funktionsrutan.

Skapa pass via Pass > skapa pass

1. Gå till fliken Schema och välj den brukare vars schema du vill lägga till pass i.
  2. Du kan också skapa ett pass genom att trycka på Dropdownmenyn Pass > Skapa pass. Passet får automatiskt dagens datum, men detta går såklart att redigera.

Det kommer visas en funktionsruta till vänster om schemat. Där du har möjlighet att ställa in datum och klockslag för passet, bemanna det och välja schematyp (assistans, sjuk etc), ställa in kostnadsställe (om brukaren har funktionen Beslut i schema aktiverad) skriva en notering samt välja för vilka personer den ska vara synlig. (Det går även utmärkt att "tabba" sig fram mellan funktionerna.)
  3. När du är klar klicka Spara.
  4. Passet dyker nu upp i schemat. Vill du göra ändringar på passet är det bara att klicka på det igen så visas funktionsrutan till vänster.
  5. Om du vill avbryta eller titta på någon annans schema kan du trycka på krysset (x) i övre högra hörnet i funktionsrutan till vänster eller på den gula knappen Avbryt.

När du markerar ett pass dyker funktionsrutan upp bredvid schemat. Här kan du göra samtliga justeringar på passet.