Denna funktion är enbart synlig för administratörer i systemet och kräver viss behörighet

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

För att skapa ett avtal används en mall. Det kan vara någon av de standardmallar som ingår i tjänsten eller en företagsanpassad mall.

Vi kan skapa nya avtalsmallar utifrån ert behov. Kontakta er kundansvarige eller supporten.

Under vyn Skapa avtal är det möjligt att förhandsgranska de mallar företaget har tillgång till, detta för att säkerställa att rätt avtal används.

Klicka på Skapa avtal.

Att skapa avtalet består av tre steg:

Steg 1 - Fyll i avtal

Här fylls de uppgifter i för att få avtalet förifyllt. Börja med att bestämma om företagsnamn och logotyp ska visas i avtalet.

Fortsätt sedan med att fylla i avtalet genom att välja vilken person som ska anställas och hos vem arbetet ska utföras.

Vyn är uppbyggd utifrån vilken mall som har valts och kan således se helt olika ut.

Om du i avtalsmallen har valet att välja en användare som avtalet gäller kan du även välja om personen även ska vara en avtalspart. Om du bockar i det alternativet kommer information som telefonnummer, personnummer och e-postadress hämtas från användarens profil och fyllas i automatiskt under "Avtalspart" när avtalet ska skickas.

Koppla avtal till användarkonto

I de flesta avtalsmallar finns ett fält där man anger den person som avtalet gäller. Detta visar sig i en rullist i steg 1.
Väljer du där vilken person som avtalet ska gälla kommer det helt signerade avtalet sedan att dyka upp på användarens profilsida i Aiai. Ni kan läsa mer om hur kopplade avtal återfinns på användares profilsida här.

Tänk på att detta inte går att göra i efterhand, det är alltså viktigt att ni först skapar kontot för den anställda i systemet, och sedan skapar avtalet där ni kopplar det till användarkontot.

Om avtalet inte syns på användarens profilsida beror det på att avtalet då inte har blivit kopplat till en användarprofil i steg 1 när avtalet skapas.

Om ni har en företagsspecifik mall
Om ni har en egen företagsspecifik mall kan det vara så att ni ska lämna fälten för företagsnamn och logotyp som nämns ovan tomma då det kan vara så att logotypen kommer in manuellt. Är du osäker på vad som gäller, kolla detta internt hos er.

Följ anvisningarna som står i rubrikerna för att sedan gå vidare till steg 2.

Steg 2 - Förhandsgranska

I steg 2 visas en förhandsvisning av hur avtalet kommer att se ut, nu med hämtad information från systemet och ifyllt utifrån de val som gjorts i steg 1. Nu finns möjligheten att kontrollera att avtalet är ifyllt med rätt uppgifter och eventuellt ändra något fält.

Observera!
Observera att all eventuell ändrad information från steg 2 försvinner om du backar tillbaka till steg 1 genom att klicka på Föregående.

Gå vidare till steg 3 när avtalet är korrekt.

Steg 3 - Kontrollera

I steg 3 visas avtalet som det kommer att se ut i sin färdiga form. Kontrollera så att alla uppgifter stämmer. Ifall något inte stämmer finns möjlighet att gå tillbaka till tidigare steg och ändra.

Längst ner på steg 3 finns även möjligheten att lägga till en bilaga i avtalet. Det gör du genom att klicka på Bifoga dokument.

Du får då upp en meny där du kan söka och välja ett dokument att lägga till i avtalet. För att välja ett eller flera dokument att bifoga kryssar du i checkboxen till vänster om namnet på dokumentet. Vill du kolla på dokumentet innan du laddar upp det kan du klicka på knappen Hämta till höger.

Du kan läsa mer om avtalsdokument här

När alla uppgifter i avtalet stämmer ska avtalet namnges och sparas. Tänk på att namnge på ett sökbart bra sätt. Till exempel: "Laleh Shirvani provanställning 2021-03-01"

Klicka på Färdigställ avtal när du är nöjd.

När avtalet är färdigställt hittar du avtalet under Hantera avtal. Läs mer om att hantera avtal här.