För att lägga till ny användare, klickar du på fliken Användare.

Det första steget om ni är nya användare av systemet, är att skapa konton för era brukare som du sedan kan koppla assistenter till och ge administratörer åtkomst till.

Det första du behöver göra är att lägga till en ny brukare. Välj kategorin "Assistans".

Obligatoriska fält

När du lägger till en ny användare krävs det att du fyller i Förnamn, Efternamn, Användarnamn.

Användarnamnet måste vara unikt, dvs det får bara finnas ETT likadant namn i hela Aiai:s databas.

Får du upp ett meddelande om att användarnamnet är upptaget kan det bero på följande:

• Personen finns redan registrerad hos er med detta användarnamn
  • Användarnamnet finns registrerat på ett annat konto hos ett annat företag i systemet.
  • Personen har funnits hos er tidigare, men tagits bort och ligger nu i användarbanken. En huvudadministratör hos er kan söka upp användaren i användarbanken.

När du ska registrera en assistent behöver du även ansluta/koppla assistenten till en brukare.

Frivilliga fält

Du kan välja att fylla i annan övrig information innan du lägger till kontot genom att klicka på knappen

"Visa frivilliga fält". Den informationen kan även skrivas in efter att kontot skapats. Det gör du på användarens profilsida under fliken Användare.

Om du väljer att enbart lägga till användaren kommer denna inte få en e-postinbjudan. Detta kan istället göras vid ett senare tillfälle via användarens profilsida under fliken Användare > Inloggningsuppgifter.

Om du väljer Lägg till och skicka E-postinbjudan kommer ett välkomstmail skickas till personen. Mailet innehåller personens användarnamn och en länk för att sätta ett lösenord på sitt nya konto. Medarbetaren kommer då att bli ombedd att byta sitt lösenord direkt när hen loggat in.)

Det är viktigt att du registrerar en giltig e-postadress på kontot för att personen ska kunna använda funktionen "Glömt lösenord" och ev. "verifiering av kontaktuppgifter". Två personer inom ett företag kan av säkerhetsskäl inte ha samma e-postadress registrerad på sina konton.

Om en användare inte har ett svenskt personnummer eller har ett samordningsnummer kan ni kontakta vår kundsupport som kan hjälpa er att registrera detta.