Allmänt

För att få åtkomst till AFV i Aiai måste Personakt vara aktiverat. Kontakta support eller kundansvarig om du vill aktivera Personakt innehållande AFV.

Val av AFV för vuxen eller barn är förinställt utifrån ålder på den assistansberättigade.

För att skapa ny, redigera samt läsa historisk AFV krävs inloggning med BankID.

När AFV är aktiverat i organisationen är det förinställt att den assistansberättigade, under fliken Personakt, kan läsa information om AFV samt läsa en eventuellt publicerad AFV för den aktuelle assistansberättigade.

Behörigheter

När AFV initialt aktiveras av supporten tilldelas endast huvudadministratören

behörighet. Därefter tilldelar huvudadministratören behörigheten vidare i

organisationen. När en administratör tilldelats behörighet till AFV kan även denne

tilldela behörigheter.

Du ställer in de olika behörigheterna enligt följande steg:

1. Gå till Användare. Beroende på vems behörighet du vill ange väljer du

Personal eller Brukare och klickar på den person du vill tilldela behörighet.

2. Gå till Behörigheter/Inställningar och klicka på knappen Ändra.

3. Bocka i de behörigheter som är aktuella för berörd person under Personakt

och klicka på Stäng, ändringen sparas automatiskt.

Under Användare > Behörighetsöversikt har du en bra överblick över behörighetsstruktur.

Skapa ny eller redigera AFV

1. Gå till Personakt och välj den brukare som är aktuell under Aktiv brukare.

Klicka sedan på Skapa ny/Redigera.

2. Genom att klicka på det grå fältet vid varje kategori expanderar kategorin och

tillhörande frågealternativ blir synliga.

3. Du kan besvara frågorna utifrån de givna svarsalternativen och/eller skriva

mer utförligt i fritextfältet som finns vid varje fråga. Fritextfältet aktiveras när

något av svarsalternativen bockas i.

Frågor som besvaras med Ej aktuellt samt om inget är skrivet i fritextfältet

syns inte på aktiva AFV eller på historiska AFV.

4. Allteftersom frågorna besvaras ser du hur många frågor du besvarat och hur många som är obesvarade inom                samma kategori.

5. När du vill att den redigerbara AFV ska bli tillgänglig för andra klickar du på knappen Spara och publicera som aktiv längst ner på sidan. Denna version av AFV ersätter då den tidigare aktiva AFV som samtidigt flyttas till historiska AFV.

Läsa aktiv

Du kan läsa aktiv AFV under Personakt > AFV > Läsa aktiv. Den senaste AFV som är sparad och publicerad som aktiv är den version som är tillgänglig för de personer som getts behörighet att läsa AFV.

Endast frågor som är besvarade är synliga, förutom om du valt Ej aktuellt på en fråga och inte skrivit i frågans tillhörande fritextfält.

Du kan välja att skriva ut AFV eller spara AFV som pdf, ifall du vill ha åtkomst till

dokumentet utanför systemet.

Överblick och läsa historiska AFV

Under Personakt > AFV > Historiska kan du följa tidigare publicerade AFV.