För att Aiai ska fungera så bra som möjligt så är det viktigt att du fyller i uppgifter om dig själv om det inte redan är gjort. Du måste även se till att sedan hålla dessa uppgifter uppdaterade. För att hitta hit klickar du på ditt namn i användarmenyn och därefter Inställningar.

Ditt porträtt

Inne på Inställningar kan du om du vill ladda upp en bild på dig själv. Denna bild visas i adressboken och i schemat.

1. Klicka på knappen Ladda upp bild.

2. Klicka därefter på knappen Bläddra för att leta upp bilden på din dator. Tänk på

att bilden enbart får vara 2 MB stor, och endast i formaten *.gif, *.jpg eller *.png.

3. Klicka på knappen Ladda upp bild.

4. Nu har du möjlighet att beskära din bild. I den stora bilden till vänster finns en

streckad rektangel. Denna kan du flytta och ändra storlek på. I ramen till höger

visas den beskärda delen av din bild.

5. Klicka Spara när du är klar.

Ändra lösenord

För ökad säkerhet bör du ändra ditt lösenord minst en gång i halvåret. För att ändra ditt lösenord behöver du fylla i ditt nya lösenord två gånger. Klicka Spara för att byta lösenord.

Schemaprenumeration

Du kan prenumerera på ditt schema genom olika kalenderprogram, ex Google Calendar, iCal och iPhone. I rullgardinsmenyn kan du välja vilken typ av kalender du vill ha instruktioner till.

Uppdateringar - schemaprenumeration

Google har en egen uppdateringsfrekvens som inte går att ställa in. På deras egna hjälpsidor skriver de att det kan ta upp till 12 timmar för förändringar att visas i Google Kalendern vid prenumeration på kalender. Använder man exempelvis iCal skall det gå att bestämma hur ofta uppdateringar ska läsas in

Ändra kontaktuppgifter

Fyll i de kontaktuppgifter du vill ska finnas med i systemet. Tänk på att ditt mobilnummer måste finnas med för att systemet ska kunna skicka SMS till dig och din e-postadress för att du ska kunna få e-postmeddelanden. Klicka på Spara.