I rapporten Ackumulerad FK-tid kan du se den totalt arbetade fk-tiden för en viss beräkningsperiod. Vilken beräkningsperiod som kontrolleras beror på vilket datum du väljer i fältet "Slutdatum". Beräkningsperioden är synonym med begränsningsperioden och avser samma tidsperiod.

Vilken tid räknas in?

Rapporten hämtar information från tidrapporterna för assistenterna och räknar enbart in tid som går mot Försäkringskassan. Du kan kontrollera historiska, aktuella och framtida beräkningsperioder. Rapporten visar även ett genomsnittsvärde per vecka för vald period.

Enligt EU direktiv (2003:88:EG) jämställs jour/väntetid som arbetstid, vilket innebär att exempelvis en väntetidstimme (jour) redovisas som en fullvärdig timme.

Beredskap jämställs inte med arbetstid och ingår därför inte i den ackumulerade arbetstiden.

Beskrivning lista

Efter att du genererat en rapport kan du se följande information i en lista:

BrukarenummerAssistentStart- och slutdatumAktiv tidVäntetidSumma tidGenomsnitt/vecka
Visar (om angivet) brukarenummer för den brukare personen arbetar hos
Visar namnet på den assistent det gäller.
Visar start och slutdatum för den registrerade beräknings-perioden för assistenten.Här redovisas den faktiska arbetade aktiva tiden från begränsnings-periodens början till det angivna datumet för rapporten

Här redovisas den faktiska arbetade väntetiden från begränsnings-periodens början till det angivna datumet för rapporten.

Summerar ihop Aktiv tid och Väntetid i faktiska timmar. Väntetiden är inte delad med 4.

Räknas ut genom att ta total arbetad tid från begränsningsperiodens början till det angivna datumet för rapporten, dela det med antalet dagar i begränsnings-perioden, gånger antalet dagar i en vecka.

Om en assistent saknas i listan kan detta bero på att användaren inte har någon begränsningsperiod registrerad för den angivna tidpunkten.

Lösning: Registrera en begränsningsperiod på assistenten. Läs mer om hur du går tillväga här!

Export

Du har här även möjlighet att ta ner rapporten som en CSV-fil.

Detta gör du genom att klicka på texten till höger om knappen Generera rapport.