Denna rapport aktiveras under Inställningar > Företag > Behörigheter/inställningar: Assistansräkning.

Funktionen är tillgänglig för administratörer och medarbetsledare samt för brukaren då det gäller brukarens egen räkning.

Under Räkning FK3057 - Hantera analog listas alla brukare behörig användare har åtkomst till och som för vald månad redovisat utförd assistans till Försäkringskassan genom FK-tidrapporter - FK3059.

FK3057 genereras  ifylld med all utförd assistans och eventuellt andra inställningar som gjorts under Inställningar gällande Försäkringskassan på brukarens profilsida.

Sorteras efter brukares för- och efternamn. Går att sortera på brukarenummer och namn. PDF:en är redigerbar och går därmed att redigera.

Räkningen (blankett FK3057) kan redovisas på tre sätt.

• Digital redovisning med BankID från Aiai - Hantera digital
  • Blanketten FK3057 kan skrivas ut och undertecknas. Därefter postas den till Försäkringskassans inläsningscentral.
  • Via Mina sidor på Försäkringskassans hemsida kan den assistansberättigade själv redovisa räkningen via e-tjänst i inloggat läge.