Denna sida är skyddad och ligger bakom BankID i Aiai.
För att BankID ska fungera behöver personnummer vara registrerat på användaren.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Skapa anteckning

I Aiai finns det ett antal fasta rubriker inlagda som standard (se nedan).

Man kan använda de fasta rubrikerna när det så passar eller skapa helt egna rubriker.

De fasta rubrikerna dyker upp efter att ni skrivit in 2 bokstäver som ger träff i rubrikfältet.

Blir rubrikfältet tomt fast du skriver in en rubrik?
För att din rubrik ska sparas i anteckningen behöver du klicka på rubriknamnet i listan. Gör du inte det kommer rubrikfältet bli tomt.

Skriver du exempelvis Dokumentation i rubrik-fältet, behöver du klicka på Dokumentation i listan (se bild ovan)

Fasta rubriker:

• Dokumentation – kan användas som generell rubrik
• Hygien
• Klädsel
• Mat och måltider
• Toalettbesök
• Städning
• Inköp
• Förflyttningar
• Kommunikation
• Sömnvanor
• Hälsotillstånd
• Aktiviteter (arrangerade eller egna)
• Besök (åka till någon eller få besök av någon)
• Kontakter (personliga eller via telefon eller dator)
• Avvikelse
• Missförhållande
• Särskilda önskemål

Egna rubriker

Ni kan välja att använda er av de fasta rubrikerna enligt ovan eller skriva helt egna val av rubriker / nyckelord.
Nedan några exempel.

Textfältet

I textfältet skrivs anteckningen.
Det finns möjlighet att i texteditorn skriva text med Fet stil, kursiv stil och understruken stil.

Finns även möjligheter att skriva punktlista eller nummerlista, centrera text och lägga in tabeller.
Avsluta med att klicka på Spara.

En sparad anteckning ser ut som nedan med tydlig information om vem som skrivit anteckningen och tidpunkt.

Radera en anteckning

En användare som har behörighet att "skriva/hantera egna anteckningar" har således även behörighet att radera dessa.

Assistenter kan enbart hantera sina egna anteckningar.

Administratörer kan ha behörighet att radera andras anteckningar genom att behörigheterna "Skriva/hantera
anteckningar" och "Läsa andras anteckningar" är aktiverade.

När en administratör tar bort en anteckning hamnar den i Papperskorgen och är spårbar där 1 månad innan den automatiskt försvinner för gott.

Journalför en anteckning

Administratören kan även välja att journalföra en anteckning om anteckningen bedöms vara av den art att den bör journalföras. Anteckningen hamnar därefter istället i journalen.

Sökfunktion

Det finns möjlighet att söka bland anteckningarna på rubriker, nyckelord, text eller på datumintervall.

Giltighetstid på anteckning

Enligt Socialstyrelsen ska dessa anteckningar inte sparas utan endast utgöra underlag för den sociala journalen. Anteckningar kan antingen journalföras eller tas bort.

Anteckningar i personakten ligger kvar till att anteckningen antingen tas bort eller att personakten gallras. Om en anteckning journalförs hamnar den istället i journalen.