Aktiv

Den aktiva genomförandeplanen

Beskrivning av den service-, stöd- eller omsorgsinsats som beslutats och beskrivning av mål och metod för att nå målen. Kan skapas från mall i Personakt eller egen.

Under detta menyval hittar du den gällande genomförandeplanen samt uppföljning.

Om en genomförandeplan ej ännu är skapad eller är aktiv kommer du mötas av följande meddelande (se bilden nedan).

Du kan då välja att komma till sidan för att skapa en ny genomförande genom att antingen klicka på länken i meddelandet "Skapa ny genomförandeplan" eller välja alternativet "Skapa ny" i menyn till vänster.

När det finns en aktuell genomförandeplan skapad kommer du se följande information på sidan "Aktiv".

Uppföljningar

Här finns möjlighet att dokumentera uppföljning av delmål regelbundet och även skriva utvärdering av genomförandeplanen vid årlig (eller annat tidsintervall) uppföljning.

Exempel på frågor att ställa under en uppföljning av en genomförandeplan.

• Får du den assistans (insats) som du önskar enligt genomförandeplanen?

• Har du möjlighet att påverka hur assistansen utförs för dig?

• Klarar du dig bra med den assistans du får?

• Är det något du saknar i din assistans?

• Känner du dig trygg med dina assistenter?

• Är du nöjd med det bemötande du får?

Skriv uppföljning

Möjligheten att skriva uppföljning hittar du längst ner på den aktuella genomförandeplanen.

Skapa ny genomförandeplan

För att skapa en genomförandeplan klicka först på Skapa ny genomförandeplan.

Ange start- respektive slutdatum för när genomförandeplanen ska gälla genom att fylla i Giltig från och Giltig till.

Genomförandeplanen kan skapas från Mall (Välj mall), genom att kopiera från eget dokument och klistra in (copy/paste) eller genom att skriva fri text. När du är klar väljer du Spara.

Du kan även skapa en ny genomförandeplan genom att göra en kopia av befintlig. Det görs på sidan för Aktiv genom att välja Skapa kopia.

Nu kan du hitta Genomförandeplanen under alternativet "Aktiv" i menyn till vänster.

Signering Genomförandeplan
Genomförandeplanen har ingen funktion för signering i systemet i dagsläget.

Frågan kring signering ställdes till socialstyrelsen specifikt i samband med att personakten byggdes. Det svar vi fick var att det inte fanns några formella krav på signatur.

i och med detta valde vi att inte göra personakten mer komplicerad än den behövde vara vid det tillfället.

Visa alla

Här visas samtliga genomförandeplaner som finns för en viss brukare.

Hantera mallar

Under menyvalet hantera mallar kan man skapa ny mall samt redigera eller ta bort befintliga mallar. I Aiai Personakt ingår det ett antal mallar i installationen. Dessa kan man välja att ha kvar eller inte. Det finns möjlighet till ett obegränsat antal mallar.

Ny mall skapas genom att ange en rubrik och sedan skriva en mall direkt i textfältet eller att kopiera in en mall från ett annat dokument (copy/paste).

Under Skapa ny mall är befintliga mallar listade.