Syftet med funktionen Ärendehantering är att ge dig som assistansanordnare stöd att få kontroll och översikt över alla administrativa arbetsuppgifter och händelser som ingår i administrationen av personlig assistans och bidra till verksamhetens kvalitet.

Begrepp i funktionen

Begrepp/aktörBeskrivning
Behörig användarePerson som tilldelas behörighet för en specifik funktion.
Ärende
Olika arbetsuppgifter som skall genomföras från det att ärendet skapas till dess att det betraktas som färdigbehandlat och kan avslutas.
Ansvarig

Den person som är ansvarig för ett ärende. Endast en person kan vara ansvarig för ett ärende.

Gällande
Den person som ärendet gäller. Kan vara brukare eller assistent i Aiai Ärendehantering.
Intressent
Person/Personer som förutom den ansvarige är engagerade i ärendet.
Kategori
Indelning av ärende i olika områden som behandlar liknande företeelser.

Behörighet

Behörighetsinställningar för administratör och medarbetsledare

Aiai ärendehantering har en behörighetsstruktur som går att ställa in på ett enkelt och flexibelt sätt.

Det är huvudadministratören som tilldelar behörigheter för ärendehanteringen och behörigheter kan ges till administratörer och medarbetsledare.

Under Användare > Personal: Behörigheter/Inställningar finns två behörigheter att ställa in, dessa kan du läsa om nedan:

Hantera ärenden

Möjlig förAdministratörer och medarbetsledare.
FunktionGer åtkomst till ärendehanteringen.
Ger läs- och skrivrättigheter i ärendehanteringen.
Innebär att användaren kan skapa nya ärenden samt hantera ärenden där de satts som ansvarig eller intressent.

Hantera alla ärenden

Möjlig för
Administratörer och medarbetsledare.

Beroende på ert företags storlek rekommenderar vi att endast ett fåtal utvalda administratörer har behörigheten och att medarbetsledare inte ska ha denna behörighet då man får åtkomst till samtliga ärenden i företaget.
FunktionFungerar enbart om personen även har behörigheten "Hantera ärenden".
Ger åtkomst till alla ärenden i ärendehanteringen.
Ger läs- och skrivrättigheter till alla ärenden i ärendehanteringen.
Innebär att användaren kan skapa nya ärendekategorier (kräver åtkomst till "Företagsinställningar") samt hantera alla ärenden.

OBSERVERA!
Om ni använder er av vår standardstruktur gällande behörigheter kommer personer med behörighet att hantera ärenden kunna se brukare som inte är kopplade direkt till administratören/medarbetsledare i ärendehanteringen.

Vi rekommenderar därför att ni använder er av vår mer begränsade variant av behörighetsstrukturen. För mer information om den, kontakta vår kundsupport.