Under Inställningar har du möjlighet att göra vissa inställningar gällande schemat hos den valda brukaren.

Du hittar även möjlighet att aktivera vissa funktioner i schemat under Inställningar > Företag >  Behörigheter/Inställningar. Där kan du aktivera följande funktioner: Noteringar i schemat, Kalenderhändelser, Skicka meddelande från pass, Filtrera i schemat, Visa beslutstimmar i schemat.

Standardinställningar för att skapa pass manuellt i schemat

Standard starttid och standardlängd

I denna inställning har du möjlighet att ändra standard starttid på pass som skapas i schemat samt längden på dessa.

Lägger du in standard starttid ex. klockan 8 och en standardlängd på ex. 6 timmar kommer du, när du skapar pass få 08:00 som starttid enligt din angivna standard. Passet slutar då sedan 6 timmar senare, dvs. klockan 14:00.

Detta påverkar endast pass som skapas framåt i tiden.

Minutupplösning

Denna funktion finns till för att välja avrundningsstandard på pass som skapas i schemat och i jourperioder.

Det finns fyra val:

1 minut

5 minuter

15 minuter

30 minuter

Väljer du exempelvis 15 minuter kommer pass som skapas avrundas till närmaste kvart.

Detta påverkar enbart nya pass som skapas.

Automatiskt mail

Automatiskt mail/automatiskt utskick är en funktion som finns till för att påminna assistenter automatiskt inför varje månad att de ska gå in och önska pass.

För att assistenter ska kunna önska pass krävs det att inställningarna "Jag vill att mina assistenter ska kunna se obemannade pass i schemat" och "Visa önskningar i schemat för assistent" är aktiverade.

Mer om att önska pass kan du läsa här

Synlighet

Jag vill att mina assistenter ska kunna se varandra i schemat

När denna inställning är aktiverad kan assistenterna i gruppen se varandras pass i schemat.

Jag vill att mina assistenter ska kunna se obemannade pass i schemat.

När denna inställning är aktiverad kan assistenterna se obemannade pass i schemat.

Denna inställning krävs för att assistenter ska kunna önska pass i schemat.

Önskningar

Visa önskningar i schemat för assistent

Denna funktion gör det möjligt för assistenter att önska pass i schemat.

För att denna funktion ska fungera krävs att du även har bockat i "Jag vill att mina assistenter ska kunna se obemannade pass i schemat"