Introduktion

Funktionen Begränsad administratör har till syfte att begränsa synlighet och åtkomst för de som har rollen administratör.

För dessa användare kommer informationen begränsas i systemet till att endast visa de användare de har åtkomst till. Huvudadministratörernas roll blir att hantera hela företagets administratörers behörigheter, kopplingar och rollfördelningar. Huvudadministratörerna blir alltså mer delaktiga i administrationen men har i övrigt samma åtkomst som tidigare i systemet.

Ni som företag väljer själva när ni vill aktivera denna funktion. För att underlätta inför aktiveringen bör ni se över vilka brukare administratörerna behöver ha åtkomst till. Rensa inaktiva användare i systemet och ta bort administratörer som inte längre arbetar hos er.

Förklaring åtkomst

Administratören ges åtkomst till en brukare under Användare > Personal > Åtkomst till brukare och har därmed även åtkomst till alla brukarens assistenter.

Fliken Användare

Vad ser administratörerna?

Administratörer kommer endast att se de brukare de har åtkomst till i listan över Användare > Brukare. Administratörer kan därmed inte se personal som är kopplad till brukare som administratören inte har åtkomst till.

Endast huvudadministratörer får tillgång till information om alla administratörer.

Under respektive administratörs profilsida kan en huvudadministratör se vilka brukare denne har åtkomst till. Under varje anställds profilsida kan huvudadministratörer och administratörer med rätt åtkomst dessutom se vilka behörigheter den anställda har.

Administratörernas roll

Administratörer kan endast lägga till konton för brukare, assistenter och medarbetsledare samt tilldela behörigheter till dem. Samtliga behörigheter går att tilldela, även om administratören inte själv har dem. När en administratör skapar ett konto för en assistent eller medarbetsledare kan administratören enbart koppla på brukare till dessa som administratören själv har tillgång till. Koppling måste ske för att kontot ska kunna skapas.

Administratörerna kan inte själva tilldela sig åtkomst i systemet. Det måste ske via en huvudadministratör. På så sätt säkerställer den nya strukturen att rätt användare ser rätt information.

Lägga till huvudadministratörer
Vill ni lägga till en huvudadministratör? Be då en nuvarande huvudadministratör kontakta vår support via mail för hjälp.

Huvudadministratörens roll

Huvudadministratören har en mer administrativ roll i systemet. Dennes uppgift är bland annat att skapa konton för nya administratörer samt tilldela dem åtkomst till brukare och ställa in deras behörigheter.

För en huvudadministratör är det möjligt att tilldela sig själva alla behörigheter som är aktiva på företaget samt tilldela administratörer valbara behörigheter.

Schema

Administratörer ser enbart brukare och assistenter i schemat och rullistorna som de själva har åtkomst till.

Samlat schema

I samlat schema har administratörer och medarbetsledare möjlighet att söka upp assistenter och därmed se pass för just den assistenten.

För att medarbetsledare ska ha åtkomst till funktionen "Samlat schema" behöver funktionen "Medarbetsledare kan se samlat schema" vara aktiverat via support.

Vad syns på passen hos annan brukare?

Pass för en assistent som arbetar hos en brukare som administratör/medarbetsledare inte har åtkomst till visar datum, klockslag och schematyp. Har brukaren ett brukarenummer kommer även detta synas.

Namn syns alltså inte om administratören/medarbetsledaren saknar åtkomst till brukaren. Dessa pass kommer inte gå att redigera eftersom administratören inte har åtkomst till brukaren. Se bild nedan.

Kalenderhändelser

Om en kalenderhändelse skapas för en arbetsgrupp kommer en administratör/medarbetsledare som har åtkomst till gruppen se kalenderhändelsen samt hos vilken brukare händelsen ligger.

Kalenderhändelser i samlat schema

Har en administratör/medarbetsledare inte åtkomst till en brukare där en kalenderhändelse ligger, syns inte händelsen i assistenters samlade schema.

Rapporter

Under fliken rapporter kommer administratörer/medarbetsledare enbart kunna se information gällande brukare och assistenter de har åtkomst till.

Kommunikation

Tänk på att - Om en administratör har åtkomst till en brukare som även andra administratörer har åtkomst till, kommer de att kunna se varandras namn under Kommunikation.

Ärendehanteringen

Administratörers och medarbetares åtkomst i funktionen:

Administratörer/medarbetsledare kommer enbart kunna söka upp brukare de själva har åtkomst till i fältet "Gällande".

Administratörer kan däremot lägga till administratörer/medarbetsledare som intressenter i ett ärende även om de inte har åtkomst till den brukare som ärendet gäller. Detta förutsätter att administratören även har behörighet att "hantera alla ärenden".

Är inte behörigheten "Hantera alla ärenden" aktivera på administratören kommer den inte ha möjlighet att söka upp personal den inte har åtkomst till och lägga till dessa som intressenter eller ansvariga för ärenden.

Behörigheten "Hantera alla ärenden" innebär inte att administratörer kommer kunna se alla ärenden i hela företaget. Det de kommer kunna se är ärenden som:

1. De är intressenter i

2. De är ansvariga för

3. Gäller en brukare de har åtkomst till.

Inställningar

Ingen skillnad sker under rubriken Inställningar. Administratörer kan få behörighet till de olika inställningssidorna, men det är enbart en huvudadministratör som kan ge dem åtkomst till dessa.

Administratör/medarbetsledare ser enbart brukare och assistenter hen har åtkomst till.

Personakt*

Precis som tidigare ser administratör/medarbetsledare endast brukare som de har åtkomst till.

* Personakt är en tilläggstjänst. Denna text är enbart aktuell om ni har Personakt aktiverat på företaget.

Avtal*

Administratörers åtkomst i funktionen:

Administratörer ser enbart avtal de själva skapat. När ett avtal skapas ser man som administratör enbart användare i rullistorna som man har åtkomst till.

Under signerade avtal syns enbart fullt signerade avtal för assistenter som är kopplade till de brukare man som administratör har åtkomst till. Detta är oberoende av vilken administratör som har skapat avtalet.

* Avtal är en tilläggstjänst. Denna text är enbart aktuell om ni har Avtal aktiverat på företaget.