En guide som visar vilka behörigheter administratörer kan ha på sina konton.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Administratör

Behörigheter/Inställningar

Behörigheter styr tillsammans med roll vilka funktioner som en person kan använda i Aiai. Under rubriken Behörigheter/Inställningar kan du se vilka behörigheter personen har. För att lägga till och ta bort behörigheter klickar du på Ändra.

Nedan behörigheter är för Administratörer. En assistent eller medarbetsledare har begränsad uppsättning behörigheter som går att aktivera.

Schema

Nedan behörigheter gäller för att hantera schema hos de brukare man som administratör har åtkomst till.

Ändra i schema

Du kan ändra i schema hos brukare du har åtkomst till.

Möjlighet att se och skriva noteringar i schemat.

Ger åtkomst till inställningar i schemat.

Ger även åtkomst till Grundschema och Schemakontroll.

Person med denna behörighet räknas som "schemaläggare" i funktionen kalenderhändelser.

Hantera kalenderhändelser

När denna är aktiverad har en person åtkomst att redigera och lägga till kalenderhändelser som är synliga för arbetsgrupper som denna användare har åtkomst till.

Hantera företagsövergripande kalenderhändelser

När denna är aktiverad har en person åtkomst att redigera och lägga till kalenderhändelser som är synliga för hela företaget. (Kräver behörigheten “Hantera kalenderhändelser“).

Tidrapport

Dessa behörigheter hör ihop med administration av tidrapporter.

Ändra tidrapport som assistent

Ger behörighet att ändra i din egen tidrapport som assistent (kräver att administratören även har rollen assistent)

Ändra i tidrapporter

Ger behörighet att ändra i samtliga assistenters tidrapporter hos de brukare du har åtkomst till

Kan godkänna egen tidrapport

Gör det möjligt att attestera dina egna assistent-timmar som brukare/anordnare (kräver att administratören även har rollen assistent och har någon av två nedanstående behörigheter).

Godkänna tidrapport som brukare

Gör det möjligt att godkänna tidrapporter som brukare. Detta kräver inte en BankID-signering.

Detta visas som BRU i tidrapporten.

Godkänna tidrapport som företag

Gör det möjligt att kunna godkänna tidrapport som anordnare. Om ni har aktiverat att tidrapporter skall skickas digitalt till Försäkringskassan kommer du behöva signera med BankID (kräver registrerat personnummer på användarprofilen för att kunna signera). Detta visas som ANO i tidrapporten.

Undantas från BankID

Om denna är ibockad tas möjligheten bort att BankID-signera tidrapporter. (Används exempelvis om personen inte har något BankID). Syns enbart om "Fil till FK" är aktiverad på företaget.

(Kräver att administratören även har rollen assistent)

Inställningssidorna

Respektive behörighet ger åtkomst till diverse sidor under fliken "Inställningar". Det innebär att användare får full åtkomst tex. hela sidan "Jour" och därmed kan hantera alla jourinställningar för de brukare de har åtkomst till.

Hantera assistentinställningar

Ger åtkomst till sidan Inställningar > Assistent.

Hantera löneinställningar

Ger åtkomst till sidan Inställningar > Lön.

Hantera schemainställningar

Ger åtkomst till sidan Inställningar > Schema.

Hantera jourinställningar

Ger åtkomst till sidan Inställningar > Jour.

Hantera beslutsinställningar

Ger åtkomst till sidan Inställningar > Beslut.

Hantera företagsinställningar

Ger åtkomst till sidan Inställningar > Företag.

Personakt *

Läs mer om behörigheter för Personakt här

Personalakt

Endast administratörer har tillgång till funktionen "Användare" och kan få nedan behörigheter;

Hantera personuppgifter

Ger behörighet att ändra adress- och personuppgifter på användare.

Ändra beskrivning

Gäller rutan Personlig information. Ger åtkomst att redigera kontaktuppgifter, namn m.m.

Läsa beskrivning

Ger behörighet att läsa beskrivning under Personlig information.

Skriva personalanteckningar

Ger behörighet att skriva anteckningar om personal på profilsidan för användaren.

Läsa personalanteckningar

Ger behörighet att läsa anteckningar om personal.

Läsa känsliga personalanteckningar

Ger behörighet att läsa personalanteckningar som är markerade som känsliga.

Hantera kompetenser

Ger behörighet att lägga till/ta bort kompetenser på personal.

Hantera delegering av arbetsuppgifter

Tillåter användaren att hantera delegering av arbetsuppgifter under Användare > Personal.

Sätta datum för registerkontroll

Ger behörighet att ställa in datum på registerkontroll.

Läsa kontaktperson

Ger behörighet att se kontaktperson/anhörig.

Ändra kontaktpersoner

Ger behörighet att hantera kontaktpersoner/anhöriga. (Kan enbart aktiveras av kundsupporten).

Hantera FK3066

Ger möjlighet att hämta hem FK3066:or för de assistenter man har åtkomst till.

Hantera anställningsinformation

Ger möjlighet att ändra kollektivavtal och heltidsarbetsmått under rubriken “Anställning“.

Hantera inloggningsuppgifter

Ger behörighet att byta lösenord/användarnamn på användare, skicka e-postinbjudan samt ta bort användare.

Ärendehantering ***

Denna rubrik och tillhörande behörigheter syns om funktionen "Ärendehantering" är aktiverat på företaget. Om denna funktion saknas kontakta support som kan aktivera funktionen.

Hantera ärenden

Ger åtkomst till de ärenden du själv skapat.

Hantera alla ärenden

Ger åtkomst till alla ärenden, inklusive de som andra skapat.

Rapporter

Digital signering testrapport

Ger möjlighet att se rapporten "Digitalt signering test" och kan där följa upp vilka på företaget som har gjort test av BankID.

BankID sign. kvittenslogg

Ger möjlighet att se en lista över BankID-signerade tidrapporter.

Avtal ****

Hantera avtal

Gör det möjligt att skapa och hantera avtal. Låser upp privet "Hantera avtalsdokument"

Hantera avtalsdokument

Gör det möjligt att ladda upp och ta bort avtalsdokument under Avtal > Dokument

* Personakt är en tilläggstjänst. Behörigheterna syns enbart om funktionen är aktiverad på företaget.

** Ansvarsfördelningsverktyget (AFV) är en kostnadsfri tilläggstjänst som finns tillgänglig om ni har Personakt aktiverad. Behörigheterna syns enbart om funktionen är aktiverad på företaget.

*** Ärendehantering är en kostnadsfri tilläggstjänst. Behörigheterna syns enbart om funktionen är aktiverad på företaget.

**** Aiai Avtal är en tilläggstjänst. Behörigheterna syns enbart om funktionen är aktiverad på företaget.