En guide som visar vilka behörigheter för medarbetsledare som administratörer kan aktivera och inaktivera på medarbetsledare.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Medarbetsledare

Behörigheter/Inställningar

Behörigheter styr tillsammans med roller vilka funktioner som en person kan använda i Aiai.

Under rubriken Behörigheter/Inställningar kan du se vilka behörigheter som personen har och även ändra dessa genom att klicka på funktionsknappen Ändra uppe i högra hörnet.

Medarbetsledare kan få följande behörigheter på sina konton:

Schema

Nedan behörigheter gäller för att hantera schema hos de brukare man som medarbetsledare har åtkomst till.

Ändra i schema

Ändra i schema hos brukare du har åtkomst till.

Ger också möjligheten att se och skriva noteringar i schemat.

Ger åtkomst till inställningar i schemat.

Ger även åtkomst till Grundschema och Schemakontroll.

Person med denna behörighet räknas som "schemaläggare" i funktionen kalenderhändelser.

Hantera kalenderhändelser

När denna är aktiverad har en person åtkomst att redigera och lägga till kalenderhändelser som är synliga för arbetsgrupper som denna användare har åtkomst till.

Hantera företagsövergripande kalenderhändelser

När denna är aktiverad har en person åtkomst att redigera och lägga till kalenderhändelser som är synliga för hela företaget. (Kräver behörigheten “Hantera kalenderhändelser“).

Tidrapport

Dessa behörigheter hör ihop med administration av tidrapporter.

Godkänna tidrapport som brukare

Gör det möjligt att godkänna tidrapporter som brukare. Detta kräver inte en BankID-signering.

Detta visas som BRU i tidrapporten.

Godkänna tidrapport som företag

Gör det möjligt att kunna godkänna tidrapport som anordnare. Om ni har aktiverat att tidrapporter skall skickas digitalt till Försäkringskassan kommer du behöva signera med BankID (kräver registrerat personnummer på användarprofilen för att kunna signera).

Detta visas som ANO i tidrapporten.

Ta bort assistents godkännande

Gör det möjligt att ta bort assistenters godkännanden på tidrapporten.

Ändra i tidrapporter

Ger behörighet att ändra i samtliga assistenters tidrapporter hos de brukare du har åtkomst till.

(Kräver att medarbetsledaren även har rollen som assistent)

Kan godkänna egen tidrapport

Gör det möjligt att attestera dina egna assistent-timmar som brukare/anordnare (kräver att medarbetsledaren även har rollen assistent och har någon av två nedanstående behörigheter).

Undantas från BankID

Om denna är ibockad tas möjligheten bort att BankID-signera tidrapporter. (Används exempelvis om personen inte har något BankID). Syns enbart om "Fil till FK" är aktiverad på företaget.

(Kräver att medarbetsledaren har rollen som assistent)

Inställningssidorna

Respektive behörighet ger åtkomst till diverse sidor under fliken "Inställningar". Det innebär att användare får full åtkomst till ex. hela sidan "Jour" och därmed kan hantera alla jourinställningar för de brukare de har åtkomst till.

Hantera assistentinställningar

Ger åtkomst till sidan Inställningar > Assistent

Hantera löneinställningar

Ger åtkomst till sidan Inställningar > Lön

Hantera schemainställningar

Ger åtkomst till sidan Inställningar > Schema

Hantera jourinställningar

Ger åtkomst till sidan Inställningar > Jour

Hantera beslutsinställningar

Ger åtkomst till sidan Inställningar > Beslut

Hantera företagsinställningar

Ger åtkomst till sidan Inställningar > Företag.

Personakt *

Läs mer om behörigheter för Personakt här

Ärendehantering***

Denna rubrik och tillhörande behörigheter syns om funktionen "Ärendehantering" är aktiverat på företaget.

Hantera ärenden

Ger åtkomst till de ärenden du själv skapat.

Hantera alla ärenden

Ger åtkomst till alla ärenden, inklusive sådana andra har skapat.

*Personakt är en tilläggstjänst. Behörigheterna syns enbart om funktionen är aktiverad på företaget.

***Ärendehantering är en kostnadsfri tilläggstjänst. Behörigheterna syns enbart om funktionen är aktiverad på företaget.