En guide som visar vilka behörigheter som administratörer kan aktivera och inaktivera på brukare.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Brukare

Behörigheter/Inställningar

Behörigheter styr tillsammans med roller vilka funktioner som en person kan använda i Aiai. Under rubriken Behörigheter/Inställningar kan du se vilka behörigheter som personen har och även ändra dessa genom att klicka på funktionsknappen Ändra uppe i högra hörnet.

Brukare kan få följande behörigheter på sina konton:

Schema

Nedan behörigheter gäller för att hantera schema hos de brukare man som brukare har åtkomst till.

Ändra i schema

Ger möjlighet att se och skriva noteringar i schemat. Ger åtkomst till inställningar i schemat. Ger även åtkomst till Grundschema och Schemakontroll. Person med denna behörighet räknas som "schemaläggare" i funktionen kalenderhändelser.

Hantera kalenderhändelser

När denna är aktiverad har en person åtkomst att redigera och lägga till kalenderhändelser som är synliga för arbetsgruppen.

Tidrapport

Dessa behörigheter hör ihop med administration av tidrapporter.

Ändra i tidrapporter

Ger behörighet att ändra gör det möjligt att ändra assistenternas tider i tidrapporten.

Godkänna tidrapport som företag

Kan göra anordnar-godkännandet. Om ni har aktiverat att tidrapporter skall skickas digitalt till Försäkringskassan kommer du behöva signera med BankID (kräver registrerat personnummer på användarprofilen för att kunna signera). Detta visas som ANO i tidrapporten.

Godkänna tidrapport

Gör det möjligt att godkänna tidrapporter som brukare. Detta kräver inte en BankID-signering.

Ta bort assistents godkännande

Gör det möjligt att ta bort assistenters godkännanden på tidrapporten.

Inställningssidorna

Respektive behörighet ger åtkomst till diverse sidor under fliken "Inställningar". Det innebär att användare får full åtkomst till ex. hela sidan "Jour" och därmed kan hantera alla jourinställningar för de brukare de har åtkomst till.

Företagsinställningar

Ger åtkomst till sidan Inställningar > Företag.

Hantera assistentinställningar

Ger åtkomst till sidan Inställningar > Assistent.

Hantera löneinställningar

Ger åtkomst till sidan Inställningar > Lön.

Hantera schemainställningar

Ger åtkomst till sidan Inställningar > Schema.

Hantera beslutsinställningar

Ger åtkomst till sidan Inställningar > Beslut.

Hantera jourinställningar

Ger åtkomst till sidan Inställningar > Jour.

Inställningar

Skicka tidrapporter digitalt till FK

Aktiverar funktionen att kunna BankID-signera tidrapporter som innehåller Försäkringskasse-tid. Dessa skickas sedan digitalt till Försäkringskassan via oss.

Registerkontroll

Aktiverar funktionen Registerkontroll som gör det möjligt att registrera att personer har lämnat in papper från belastningsregistret. Funktionen återfinns sedan på brukarens profilsida.

Delegering av arbetsuppgifter

Aktiverar funktionen Delegering som gör det möjligt att registrera delegering av arbetsuppgifter (hälso- och sjukvård) på personal kopplade till brukaren. Funktionen återfinns sedan på brukarens profilsida.

Personakt *

Läs mer om behörigheter för Personakt här

*Personakt är en tilläggstjänst. Behörigheterna syns enbart om funktionen är aktiverad på företaget.