Innehåll Personakt

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Aiai Personakt är funktionen för den sociala dokumentationen. Det finns ett stort antal olika behörigheter att ge för de olika rollerna i Aiai. Genom att klicka på rubriken Personakt i menyraden så når man funktionen och landar på sidan Personuppgifter.

Där finns följande funktioner att välja:

Sök - här söker du fram den brukare du ska arbeta med.

Personuppgifter - här hittar du personuppgifter om brukaren, viktig information samt kontaktuppgifter.

Dokument - här kan man som ladda upp dokument samt hantera dessa t ex ändra vilka som har rätt att ta del av dokumentet.

Genomförandeplan - här kan du läsa aktuell genomförandeplan och göra uppföljningar för den. Du kan skapa ny genomförandeplan samt hantera mallar för genomförandeplaner. BankID krävs för delar av genomförandeplanen.

Ansvarsfördelningsverktyget - ansvarsfördelningsverktyget är ett komplement till genomförandeplanen. Den används som ett stöd i utformningen och i styrningen av den personliga assistansen.

Anteckningar - här sker den löpande dokumentationen som kan vara underlag till det som ska skrivas i Journalen. Anteckningar kan journalföras eller kastas i papperskorgen.

Journal - här sker dokumentation i den sociala journalen. Dessa journalanteckningar kan inte tas bort.

Gallring - här finns funktionen för att gallra i personakten.

Sök

Här kan du som administratör söka efter den brukare vars personakt du vill arbeta med. Skriver du t ex en bokstav i sökfältet visas endast de brukare vars namn innehåller denna bokstav.

Personuppgifter

På denna sida kan man lägga fast dokumentation såsom;

• Brukarens personuppgifter

• Beskrivning - allmän information om brukaren. Fritextfält där man själv väljer vilka rubriker och information som ska vara med.

• Kontaktpersoner - namn och kontaktuppgifter till personer viktiga för brukaren, assistenter och administratörer.

Till höger finns funktionerna Administrera och Redigera.

Dokument

Under denna funktion kan behörig användare ladda upp dokument som som sen kan läsas av de med rätt behörighet.
Det finns möjlighet att skapa mappar för att samla dokument med liknande innehåll.

Genomförandeplan

I denna funktion kan man se, skapa och editera genomförandeplan. Det finns även ett val där man skapar mallar för företagets genomförandeplaner.

Ansvarsfördelningverktyget - AFV

Ansvarsfördelningsverktygets (AFV) övergripande syfte är att tydliggöra på vilket sätt assistansen kan utformas i enlighet med LSS intentioner och de krav som ställs gällande den enskildes rätt till självbestämmande och delaktighet. AFV är tänkt att utgöra en del av genomförandeplanen när behov finns av stöd i styrningen av assistansen eller för att tydliggöra ansvarsfördelningen mellan barnet och vuxna i dennes omgivning.

Metoden bygger på ett antal frågor inom olika områden som är grunden till strukturerade samtal kring rollfördelning och assistansbehov i olika situationer. Med hjälp av verktyget tydliggörs vem som fattar beslut i frågan och hur detta ska utföras i praktiken med stöd av assistans på ett eller annat sätt.

Med fördel kan verktyget även användas som underlag för en arbetsbeskrivning, oavsett om assistansanvändare har behov av beslutsstöd eller full förmåga och vilja att leda sina assistenter i det dagliga arbetet. Som arbetsbeskrivning tydliggör AFV den assistansberättigades behov av assistans, vad och på vilket sätt den personliga assistenten ska kompensera i olika frågor och situationer.

Anteckningar

Här kan löpande arbetsanteckningar skrivas som antingen raderas efter hand eller journalförs.

Journal

En journalanteckning kan skapas direkt i journalen eller via anteckningar. Den kan aldrig raderas med ändras genom att ny version av anteckningen skapas.

Gallring

Gallring av en personakt för en person innebär att all information raderas såsom personuppgifter, dokument, genomförandeplan, uppföljningar, arbets- och journalanteckningar samt innehåll i ansvarsfördelningsverktyget (AFV)