Introduktion

Här kommer lite information till dig som ska signera en digital räkning från Aiai till Försäkringskassan.

Du kommer att få både ett mejl och ett sms med en länk för att komma till signeringssidan och du väljer att öppna länken i antingen mejlet eller sms:et, den väg som passar dig bäst.

Exempel på mejl med signaturförfrågan.

När man klickar på länken så kommer man till sidan för att autentisera sig med BankID för att komma till sidan med räkningen. Länken har ingen tidsbegränsning utan kan klickas på ända tills FK3057 digital är signerad

När autentiseringen med BankID är genomförd så skickas man automatiskt vidare till Försäkringskassans sida men man kan även gå direkt genom att klicka på länken.

När man klickar på "Granska och signera räkningen" så visar Försäkringskassan informationen om FK3057 från Aiai. Ingen information kan ändras i detta steg.

Här bör signeringsparten alltid välja att klicka på "Signera".

Det kan vara lämpligt att skriva ut sidan med bekräftelsen på att Försäkringskassan har tagit emot uppgifterna.

Tänk på att det är viktigt att genomföra signeringen och inte avbryta under processen.