Schemavyn på telefon

För att kunna se ditt schema när du är inloggad på en mobil enhet loggar du först in i Aiai. I menyn till höger väljer du sedan "Schema". Du kan nu se schemat och dina pass. I den grå menyn har du möjlighet att byta månad att visa schemat för. Arbetar du hos flera brukare i samma företag kan du här även välja vilken brukare du vill visa schemat för.

Önska pass i schemat

På obemannade pass kan assistenter i vissa företag och arbetsgrupper tillåtas att önska pass. Om det är aktiverat hos den brukare du är kopplad till klickar du helt enkelt på ett obemannat pass i schemat och väljer ditt önskemål i menyn som dyker upp och klickar på spara. När du gjort ditt önskemål kommer en stjärna dyka upp på passet i schemat. Detta blir då synligt för schemaläggaren.

1. För att önska ett pass går du till Schemat i menyn till vänster.

2. Klicka sedan på ett obemannat pass.

3. I menyn som dyker upp på skärmen väljer du något av alternativen som passar.

4. Klicka på spara.

När du gjort detta kommer det dyka upp en stjärna på passet, vilket underlättar för schemaläggare när de ska bemanna pass.

För att ta bort ett önskemål klickar du helt enkelt på passet igen och väljer alternativet Ingen önskning. Klicka på spara.

Schemavyn på dator

För att kunna se ditt schema, klickar du på fliken Schema. Då visas ditt schema i en månadsvy. Genom att klicka på månaden eller pilarna kan du navigera bak och fram i tiden. Du kan även välja att visa schemat i vecko- eller dags-vy.

Jobbar du hos mer än en brukare kan du även välja vilken brukares schema du vill se i menyn till vänster.

Om du har ett pass i schemat med en säng på innebär det att det någonstans i, eller att det på hela det passet ingår jourtid. Är du osäker på vilka timmar som ska vara jour kan du se detta i din tidrapport.

Önska pass i schemat

På obemannade pass kan assistenter i vissa företag och arbetsgrupper tillåtas att önska pass. Om det är aktiverat hos den brukare du är kopplad till klickar du helt enkelt på ett obemannat pass i schemat och väljer ditt önskemål i menyn som dyker upp till vänster och klickar på spara. När du gjort ditt önskemål kommer en stjärna dyka upp på passet i schemat. Detta blir då synligt för schemaläggaren.

1. För att önska ett pass går du till fliken Schema.

2. Klicka sedan på ett obemannat pass.

3. I menyn som dyker upp till vänster väljer du något av alternativen som passar.

4. Klicka på spara.

När du gjort detta kommer det dyka upp en stjärna på passet (se bild nedan), vilket underlättar för schemaläggare när de ska bemanna pass.

För att ta bort ett önskemål klickar du helt enkelt på passet igen och väljer alternativet Ingen önskning. Klicka på spara.

Se önskningar i pass som administrativ personal

Är du en medarbetsledare, brukare eller administratör och vill kunna se assistenternas önskemål kan du läsa mer om hur du ser dessa här